Aprenentatge basat en projectes (PBL)


Aprenentatge basat en projectes (PBL)

PBL (Project Based Learning) és una metodologia per aprendre i ensenyar basada en la recerca activa. Amb aquesta metodologia els alumnes aprenen i adquireixen competències a través de la cerca individual i en grup de solucions a preguntes o problemes.

Cada vegada hi ha més escoles que investiguen i proven d’aplicar aquesta forma de treballar a l’aula per adaptar el procés d’aprenentatge a les necessitats que demanda la nova societat del segle 21 i a les quals sovint sembla que el nostre sistema educatiu no acaba de donar resposta.

Treballar per projectes suposa un desafiament intens per als mateixos centres, especialment a Secundària, atesa la complexitat d’adaptar aquest sistema a les pautes acadèmiques tradicionals —grups aula i assignatures— en les quals es fonamenta l’estructura dels nostres centres educatius. La manera com els centres hi estan entrant és molt diversa: alguns han organitzat tota la seva tasca educativa al voltant d'aquesta metodologia; d'altres ho fan parcialment i la compaginen amb altres metodologies innovadores o tradicionals.

Des de Clickedu hem obert ja fa un temps una línia de treball per mirar d’oferir solucions a aquestes escoles. Hem començat adaptant diferents eines ja existents a la plataforma per facilitar als centres la gestió complexa que suposa el treball amb PBL, tant pel que fa a alumnes, continguts, programació, avaluacions… Seguim amatents les diferents experiències en aquest àmbit dels centres que usen Clickedu per poder-los acompanyar en aquesta aposta de futur i facilitar la millora de la qualitat educativa dels centres.

Alguns enllaços per saber més sobre PBL a l’escola:

Demana una demo o contacta'ns

Ens pots contactar a través del següent formulari, per email a info@clickartedu.com o per telèfon al +34 93 278 82 04

Vull rebre comunicacions comercials sobre productes, novetats i serveis de Clickedu per correu ordinari, correu electrònic, telèfon o serveis de missatgeria.