Vull rebre comunicacions comercials sobre els serveis i productes oferts per ClickArt.
Vull rebre comunicacions comercials personalitzades sobre productes i/o serveis del Grup Sanoma Learning. Amb aquesta finalitat accepta la comunicació de les seves dades de contacte a Iddink Spain, S.L.U.
La migració a Amazon Web Services, les noves funcionalitats de l'App i la integració amb Office365, entre les novetats de Clickedu a SIMO Educació

La migració a Amazon Web Services, les noves funcionalitats de l'App i la integració amb Office365, entre les novetats de Clickedu a SIMO Educació

La plataforma educativa Clickedu presenta les seves novetats a SIMO Educació, el Saló de Tecnologia per a l’ensenyament, que se celebra del 19 al 21 d’octubre a la Fira de Madrid. Entre les novetats hi ha la migració a Amazon Web Services, que ha convertit a Clickedu en la plataforma més fiable, segura i de velocitat constant en servei; les noves funcionalitats de l’App de Clickedu, per facilitar la mobilitat dels usuaris; i, per últim, l’alt nivell d’integració amb eines de tercers utilitzades als centres educatius com Office365, Google Apps, Moodle i llibres digitals.

Amazon Web Services: seguretat, fiabilitat i velocitat d’accés

Clickedu ha donat un pas més enllà en seguretat, fiabilitat i velocitat d’accés gràcies a la introducció d’Amazon Web Services (AWS). El servidor AWS ofereix un servei més ràpid i òptim a les escoles, ja que s’adapta tant al nombre d’usuaris com al consum de recursos de la plataforma educativa.

Durant el darrer any, AWS ha mantingut constant la velocitat de la plataforma, independentment de l’època de l’any o del nombre d’usuaris connectats. Al mateix temps, Clickedu ha aconseguit un 99,998% de disponibilitat i, per tant, s’ha convertit – amb diferència – en la plataforma espanyola amb el percentatge més alt de disponibilitat.

AWS permet que els programadors puguin treballar amb les actualitzacions de la plataforma educativa sense molestar al més d’un milió d’usuaris de Clickedu. A més, inclou noves eines perquè els programadors puguin provar i analitzar els canvis, garantint l’evolució en dimensió i complexitat de la plataforma i de l’aplicació mòbil.

També, AWS controla els accessos a la plataforma i bloqueja el “phishing” o robatori d’identitat, de manera que s’evita el cyber vandalisme. Una altra millora molt important en seguretat i fiabilitat és la migració del servei de missatgeria de Clickedu a Amazon SES (Simple Email Service), que garanteix un percentatge de recepció de correu molt elevat.

La App: mobilitat

Clickedu ja està 100% a les butxaques dels seus usuaris gràcies a l’App. La aplicació és multiplataforma i de tecnologia responsive. Permet que l’usuari pugui interactuar amb la comunitat educativa des de qualsevol lloc, moment i dispositiu amb accés a Internet.

D’una banda, els estudiants poden consultar el calendari acadèmic, llegir el correu intern del col·legi, revisar les seves notes o la seva fitxa d’alumne. D’altra banda, les famílies tenen la opció d’informar-se, des de qualsevol indret, sobre el calendari d’activitats, els horaris del curs o les absències dels seus fills. En el cas dels més petits, l’App disposa d’una agenda que permet als pares saber, de forma visual i senzilla, quin ha estat el comportament del seu fill al llarg del dia. Per exemple, com ha menjat o com ha dormit, entre d’altres.

També és útil pel professorat, que pot passar llista, consultar les programacions, valorar les sessions de classe o avaluar als alumnes des del seu propi dispositiu mòbil. Pel personal administratiu, l’App facilita la creació de carpetes de l’escola online, on figuren la documentació escolar, la normativa o les autoritzacions.

Finalment, l’App de Clickedu atorga la possibilitat, a tots els usuaris, de posar-se al dia i accedir tant a les noticies relacionades amb l’escola, com als àlbums de fotografies.

Tot això amb la major seguretat perquè l’aplicació, a la que s’ha d’entrar amb un usuari i contrasenya, està sincronitzada amb l’ordinador. Així, en el cas de pèrdua del telèfon mòbil, només s’ha de desvincular l’App del PC per evitar l’accés de tercers.

Alt nivell d’integració amb Office365, Google Apps, Moodle i llibres digitals

Clickedu treballa colze a colze amb eines de tercers, utilitzades als centres educatius, per tal d’aconseguir un alt nivell d’integració. És el cas d’Office365, Google Apps, Moodle i llibres digitals. D’aquesta manera, les escoles que utilitzen Clickedu poden tenir tots aquests sistemes sincronitzats. De fet, aquests centres poden beneficiar-se tant d’Office365 com de Google Apps de manera gratuïta i integrada.

A més a més, és possible consultar el calendari de Clickedu des de Microsoft Office o Google Calendar, unificant la informació de l’agenda escolar i personal en un sol sistema. També, des de Clickedu es pot accedir al correu electrònic i descarregar documents del Drive i del OneDrive de forma il·limitada. Fins i tot, la integració permet obrir arxius PDF, Word Excel i Power Point en línia.

Igualment, els usuaris de Clickedu disposen de llibres digitals de les principals editorials espanyoles i internacionals. També poden rebre, de forma automatitzada, totes les notes que realitza el professor a la llibreta, estalviant molta feina a tot l’equip docent del centre.

Per últim, Clickedu ja és compatible amb la darrera versió de Moodle 3.1 i amb Blink Learning, entre altres LMS del mercat espanyol.