Llegiu l'entrevista de «Periódico Escuela» a l'Ignasi Nogués, CEO de Clickedu!


Llegiu l'entrevista de «Periódico Escuela» a l'Ignasi Nogués, CEO de Clickedu!

«Periódico Escuela» ha publicat recentment l’entrevista a Ignasi Nogués (CEO de Clickedu) sobre les darreres novetats de Clickedu, entre les quals destaca la implementació de noves metodologies educatives, com el mètode d'Aprenentatge Basat en Projectes (Project-Based Learning), i un nou sistema d'avaluació, que es basa en el model avançat de l'avaluació per rúbriques: l'autoavaluació, la coavaluació i l'avaluació per part de professorat i pares, entre d’altres.

Totes dues metodologies fomenten un desenvolupament de l'alumne transversal i molt més significatiu. Per a aquells que no sapigueu què són i com funcionen, a continuació us deixem aquest fragment de l’entrevista en què Ignasi Nogués ens les explica amb molt de detall:

PE: Què és l'Aprenentatge Basat en Projectes?

IN: L'Aprenentatge Basat en Projectes o ABP (de l'anglès Project-Based Learning - PBL) és una pedagogia centrada en l'alumne que implica un enfocament dinàmic a l'aula: parteix de la base que els estudiants, a través de l'exploració activa dels desafiaments i els problemes del món real, adquireixen un coneixement més profund que si ho fan des d'un enfocament teòric tradicional. Els estudiants aprenen sobre una matèria durant un període més llarg de temps, per tal d’investigar i de respondre a una pregunta complexa, un desafiament o un problema. És un estil d'aprenentatge actiu per mitjà de la investigació, i contrasta amb les classes basades en la memorística en paper o en la instrucció dirigida pel mestre.

PE: Heu anunciat fa poc el nou sistema d'avaluació per rúbriques. En què consisteix? Què té de nou?

IN: Compartim amb els col·legis que treballen amb Clickedu que l'avaluació no és només una fase del procés d'aprenentatge, sinó que, precisament, l'avaluació està al servei de l'aprenentatge i actua com el seu motor. L'autoavaluació, la coavaluació, les rúbriques [...] contemplen l'avaluació com una eina més del procés, fent partícip l'alumne del seu propi aprenentatge.

Una rúbrica és una forma d'avaluació que comunica les expectatives de qualitat al voltant d'una tasca [...]. Està dirigida a una avaluació precisa i justa, que fomenta la comprensió i indica una manera de procedir amb l'ensenyament i l'aprenentatge posteriors. D’aquesta integració de rendiment i retroalimentació se’n diu avaluació contínua o avaluació formativa.

Us convidem a llegir l’entrevista sencera en aquest enllaç.

Demana una demo o contacta'ns

Ens pots contactar a través del següent formulari, per email a info@clickartedu.com o per telèfon al +34 93 278 82 04

Vull rebre comunicacions comercials sobre productes, novetats i serveis de Clickedu per correu ordinari, correu electrònic, telèfon o serveis de missatgeria.

Propers esdeveniments

SIMO - Saló Internacional de Tecnologia i Innovació Educativa
Madrid
5, 6 i 7 / 11 / 2019
Aspectes clau per la innovació educativa
Madrid
19 / 11 / 2019
Camins a la transformació
La Corunya
28, 29 i 30 / 11 / 2019