Vull rebre comunicacions comercials sobre els serveis i productes oferts per ClickArt.
Vull rebre comunicacions comercials personalitzades sobre productes i/o serveis del Grup Sanoma Learning. Amb aquesta finalitat accepta la comunicació de les seves dades de contacte a Iddink Spain, S.L.U.
Trastorn del neurodesenvolupament, baix rendiment i fracàs escolar

Trastorn del neurodesenvolupament, baix rendiment i fracàs escolar

El Dr. Miquel Casas ens explica com afecten els trastorns del neurodesenvolupament al fracàs escolar

la tercera jornada del seminari en línia del III Cicle d’Innovació Educativa organitzada per ClickeduIddink i Qualityeasy, el Dr. Miquel Casas va fer una ponència sobre l’impacte dels trastorns del neurodesenvolupament en el rendiment escolar.  

Al nostre país hi ha un alt percentatge de fracàs escolar (del 17 al 22 %) en comparació amb els països del nord d’Europa (menys del 6 %).  

Un projecte d’investigació realitzat peServei de Psiquiatria de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i pel Grup d’Investigació en Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions, en el qual han participat uns 12.000 alumnes d’escoles públiques i concertades de Catalunya, ha desenvolupat un estudi sobre la rellevància dels trastorns del neurodesenvolupament, el fracàs escolar i les alteracions de conducta d’educació primària i secundària 

Els resultats del projecte indiquen que el problema principal recau en el fet que els trastorns del desenvolupament neurològic no es diagnostiquen ni es tracten de forma adequada. Com  a solució, es recomana introduir de forma sistemàtica un cribratge específic per a trastorns del neurodesenvolupament durant el primer cicle d’educació primària, així com la realització d’un procés de diagnòstic per a aquells alumnes que presentin fracàs escolar i alteracions de conducta.  

Us deixem la intervenció del Dr. Miquel Casas i la web del CIE, on podreu trobar molta més informació sobre ponències i testimonis dels seminaris.