Vull rebre comunicacions comercials sobre els serveis i productes oferts per ClickArt.
Vull rebre comunicacions comercials personalitzades sobre productes i/o serveis del Grup Sanoma Learning. Amb aquesta finalitat accepta la comunicació de les seves dades de contacte a Iddink Spain, S.L.U.
Consells per a organitzar una jornada de portes obertes amb èxit

Consells per a organitzar una jornada de portes obertes amb èxit

Tant si ets pare, mare, docent o estudiant, segurament estaràs familiaritzat amb el concepte d’open day o “jornada de portes obertes”. Aquesta activitat consisteix a organitzar un acte informatiu en el qual cada escola obre les seves portes als futurs estudiants i familiars d'aquests, esforçant-se per transmetre la millor versió de si mateixa. L'objectiu és atreure els visitants i animar-los a inscriure's. Per a això, els centres educatius han de destacar els seus punts forts. Vegem per què és important celebrar una jornada de portes obertes i com fer que sigui un èxit.

Per què celebrar una jornada de portes obertes?

Moltes escoles encara no contemplen iniciatives com les jornades de portes obertes en els seus plans. Però, és realment important celebrar-les? La resposta és sí. És fonamental donar als potencials estudiants l'oportunitat de visitar el centre, de parlar amb els alumnes que ja cursen allí, de fer preguntes concretes als professors i, sobretot, d'escoltar una informació que, llegida en la web o en un fullet, té molta menys capacitat persuasiva i informativa que un acostament frontal i, millor encara, vivencial.

Per tant, amb el benentès que la jornada de portes obertes és imprescindible, veiem les peculiaritats que ha de tenir perquè es consideri efectiva.

1. Planificar amb antelació

Una jornada de portes obertes no ha d'improvisar-se. És el moment en què l'escola dona a conèixer l'interior de les seves instal·lacions, l'oferta docent i les eines que s'utilitzen per a l'ensenyament, com és el cas de la plataforma Clickedu. D'aquesta manera, els visitants es fan una idea de la trajectòria escolar i les perspectives de futur. Per això, podem dir que una escola estarà més ben organitzada si planifica la seva jornada o jornades de portes obertes des del principi del curs.

2. Què comunicar durant la jornada de portes obertes

Pot semblar trivial, però podem assegurar per experiència que, molt sovint, la comunicació durant una jornada de portes obertes se centra en l'escola i els seus cursos, descurant per complet l'aspecte més important de l'esdeveniment, que és la presència dels futurs estudiants a l'aula.

Aquests volen saber què els esperarà si decideixen inscriure's en el curs proposat. Per tant, t'aconsellem que centris el teu discurs a explicar als oïdors per què haurien de matricular-se a la teva escola.

3. Com comunicar-se durant la jornada de portes obertes

Una presentació digital pot ser una bona opció, sempre que sigui clara en el seu contingut i utilitzis un registre comunicatiu pròxim a l'audiència, sense massa tecnicismes difícils d'entendre. És aconsellable que afegeixis contingut audiovisual com ara vídeos de l'escola, en els quals es poden observar les activitats quotidianes dels alumnes, a més dels fullets que se solen distribuir durant una iniciativa d'aquest tipus.

4. Com millorar constantment

Segons la nostra experiència, les estructures que tenen èxit són les que sempre tendeixen a millorar. Per tant, el nostre consell final és que usis un mètode acurat i no deixis res a l'atzar, perquè l'èxit de la teva escola depèn d'això.

Has pensat alguna vegada a fer un qüestionari per als participants? Recorda que ha de ser molt breu perquè tots vulguin emplenar-ho. Aquestes dades són essencials per al seguiment i, sobretot, per valorar canvis en l'estructura de les jornades de portes obertes.