Vull rebre comunicacions comercials sobre els serveis i productes oferts per ClickArt.
Vull rebre comunicacions comercials personalitzades sobre productes i/o serveis del Grup Sanoma Learning. Amb aquesta finalitat accepta la comunicació de les seves dades de contacte a Iddink Spain, S.L.U.
Com ha canviat l'ús de les XXSS el funcionament dels centres educatius?

Com ha canviat l'ús de les XXSS el funcionament dels centres educatius?

Les xarxes socials no només estan tenint molt impacte en tots els àmbits que envolten la nostra societat, sinó que també afecten directament el nostre sistema educatiu modern. Recordes quan l'únic moment en què els pares es reunien amb els professors era durant les tutories? Quan els estudiants portaven pesades motxilles plenes de treballs escrits en fulls de paper? Sens dubte, aquests dies han quedat enrere gràcies a les diferents formes en què les xarxes socials estan ajudant a remodelar l'educació.

Els estudiants fan ús de les XXSS per a reunir-se, organitzar-se i col·laborar

Segurament, la influència de les XXSS més evident és que els estudiants les utilitzen per a connectar-se amb altres companys de classe. Fan servir plataformes com Facebook, Instagram o Twitter per a aconseguir noves oportunitats de pràctiques i per organitzar grans esdeveniments estudiantils, entre altres. Sí, molts estudiants continuen fent ús de les XXSS, principalment amb finalitats lúdiques o per a posar-se al dia amb els amics, però també estan reconeixent el poder de les mateixes per a millorar l'experiència educativa en general.

Els professors es replantegen el mètode d'ensenyament gràcies a les XXSS

Les classes amb falta de dinamisme, la memorització i els deures poc estimulants, també estan arribant a la seva fi gràcies a les diverses maneres en què les xarxes socials estan canviant el sistema. El fet que Facebook sigui una plataforma de vídeo extraordinàriament potent, per exemple, permet transmetre les conferències, els seminaris i els tallers per Internet. I el que és millor, la barrera geogràfica ja no suposa cap impediment per a la formació. Gràcies a la popularitat dels cursos en línia massius i oberts (MOOC), un estudiant de Barcelona pot assistir a una conferència d'un professor de fama mundial a Massachusetts.

Si parlem dels deures, els professors estan descobrint a poc a poc el gran poder de les xarxes socials per a atreure els estudiants. En un estudi realitzat pel Georgetown University's Center for Social Impact Communication, per a il·lustrar la magnitud dels canvis de les XXSS en l'experiència educativa, es va destacar l'exemple d'un professor de biologia que va animar els seus alumnes a parlar d'uns certs temes només a través de hashtags. A més, són cada vegada més els professors que intenten motivar els estudiants a interactuar en projectes de grup, utilitzant aplicacions de XXSS en els seus telèfons intel·ligents.

Els pares usen les XXSS per a augmentar el seu compromís

Finalment, cal no oblidar la importància de les XXSS per als pares, que tenen diversos treballs, es desplacen a llargues distàncies o tenen horaris insòlits. Gràcies a les xarxes socials, poden seguir el progrés dels seus fills de la manera més senzilla. Alguns professors creen grups privats (o almenys protegits amb contrasenya) en els quals poden interactuar directament amb els pares al llarg del curs escolar, per exemple.

Com hem vist, les xarxes socials estan tenint un enorme impacte en el funcionament dels centres educatius, tant en la manera d'aprendre dels estudiants, com en el plantejament de classes i activitats interactives per part dels professors. Desafortunadament, el món virtual també rep crítiques destructives i, sovint, s'oblida el rol crucial de les noves tecnologies en la millora de l'experiència educativa.

Naturalment, amb Clickedu podeu gaudir de tots els avantatges de les xarxes socials però sense posar en risc la seguretat ni la integritat de les dades.