Vull rebre comunicacions comercials sobre els serveis i productes oferts per ClickArt.
Vull rebre comunicacions comercials personalitzades sobre productes i/o serveis del Grup Sanoma Learning. Amb aquesta finalitat accepta la comunicació de les seves dades de contacte a Iddink Spain, S.L.U.
Clickedu va a buscar nota

Clickedu va a buscar nota

L'empresa de software arriba als 350 centres educatius i salta a Xile - Sorgida a l'agència Clickart, ara l'empresa té uns 50 treballadors

Tot va començar el 2006 quan una escola de Barcelona els va demanar un programa informàtic per a control d’accessos,per saber a tota hora qui té autorització (cangurs, avis) per emportar-se els nens del centre. A Clickart feien tota mena de feines de publicitat i comunicació en paper i en web,i l’escola els va anar a buscar perquè ells havien creat un portal per a monitors de temps lliure de la Fundació Pere Tarrés, que va ser premiat el 2004.

Ignasi Nogués i Montserrat Brau, els dos socis de l’empresa, expliquen que amb aquest encàrrec “vam començar a imaginar-nos totes les necessitats que un software podria resoldre en una escola”,i reconeixen que el que van visualitzar llavors han trigat anys a desenvolupar-ho. Però aquest va ser el detonant que ha portat després a la conversió de Clickart en Clickedu, que fa dos anys que vola en el negoci dels sistemes de gestió de centres educatius.

Clickart ha finançat el desenvolupament de Clickedu, mentre les feines convencionals anaven perdent pes. Ara l’empresa factura 2 milions d’euros, amb una plantilla d’unes 50 persones (més de la meitat,desenvolupadors, informàtics), està fent el seu desplegament per totes les comunitats autònomes i prepara la seva expansió a Llatinoamèrica.

“Emprenedors amb màsters i capital risc? Nosaltres vam començar en un garatge de debò, però atrotinat i sense glamur”, expliquen. Nogués i Brau tenien les seves pròpies agències i les van fusionar el 2000, i durant anys treballaven per a empreses com Philips, Ajuntament de Badalona, Generalitat, Fira de Manresa...Quan van començar amb Clickedu, “vam veure que una sola escola no ho podria pagar, i vam pensar en un sistema al núvol, de pagament per ús”.

Des del control d’accessos inicial es van anar afegint “funcions com passar llista, posar notes, i es va obrir la plataforma a les famílies, per gestionar rebuts, newsletters, àlbums de fotos, fins i tot per als processos d’obtenció de les ISO”,i ells defensen que “nosaltres vam unificar la part de secretaria amb la d’aprenentatge”. Ara Clickedu prepara el llançament d’aplicacions per a mòbils i tauletes.

Els dos últims anys s’han dedicat a reforçar la seva presència a Catalunya (representa el 80% del negoci) i a les comunitats autònomes (“cada una té requisits de documentació diferents”). Durant el curs que acaba d’acabar han gestionat 230 escoles, i per al pròxim ja disposen d’almenys 350, això són 225.000 alumnes, un tota de 700.000usuaris. “I estem intentant entrar a Xile, amb un soci allà, aspirem a unes 60 escoles el primer any. Però anem a poc a poc”.

Font: La Vanguardia