Vull rebre comunicacions comercials sobre els serveis i productes oferts per ClickArt.
Vull rebre comunicacions comercials personalitzades sobre productes i/o serveis del Grup Sanoma Learning. Amb aquesta finalitat accepta la comunicació de les seves dades de contacte a Iddink Spain, S.L.U.
"Clickedu creix gràcies a les escoles"

Daniel Pérez i Eusebi Graners van parlar a SIMO de les diferents possibilitats que ofereix la plataforma Clickedu.

La setmana passada vam estar al Saló SIMO Educación presentant la nostra plataforma a tots els assistents a la fira. Daniel Pérez, director comercial de Clickedu a Madrid, i Eusebi Graners, president de Qualiteasy, van tenir l'oportunitat d'explicar una mica millor el nostre projecte amb Qualiteasy a Radio3w.

 

 

Què és Qualiteasy?

 

Eusebi: Qualiteasy és una empresa de software de gestió de la qualitat per a empreses i escoles que ja porta 15 anys en el mercat. Avui som aquí perquè tenim un acord estratègic amb Clickedu i hem fet una cosa que a Espanya és poc habitual: una associació de vàries empreses per créixer en facturació sense créixer en dimensió. Emparats en el paraigua de Clickedu volem oferir diferents possibilitats als clients (de hardware, de seguretat, de gestió d'aules).

 I què és Clickedu?

 

Daniel: És una plataforma de gestió integral per a centres d'ensenyament, el que els entesos anomenen “ERP Educatiu”. Podríem resumir-ho en tot allò relacionat amb el professorat, els pares, els alumnes i el personal d'administració i serveis. Clickedu tracta des de la programació i desenvolupament de contingut per part del professorat fins el seguiment diari de l'alumne a cada matèria, passant pel control d'accés al menjador o l'avís automàtic als pares si l'alumne no assisteix a una classe. Fa 10 anys que a Espanya es van començar a comercialitzar aquesta mena de sistemes i al principi les escoles eren reticents, fins i tot incrèdules, a tanta comunicació. Però els centres generen molt material per comunicar al qual no donaven sortida en aquell moment; per això van començar a aparèixer aquestes solucions i es van anar integrant a les escoles.

 

Clickedu dóna molt suport als pares en temes com les absències...

 

Daniel: Les absències són un percentatge petit de tot el que fem. Aquí es important fer un incís: els pares no haurien de substituir les tutories perquè el contacte entre la família i el centre és essencial. Els pares hem de preocupar-nos de l'educació dels nostres fills portant-los a una bona escola. I no es tracta pas de fitxar, deixar el nen allà i tornar a la tarda. Clickedu busca fomentar la comunicació.

 

Hi ha diferents formes de fer servir la plataforma per part de les famílies?

 

Daniel: Hi ha pares que ho tenen fàcil i d'altres que no tant. Pares separats, per exemple, que viuen a Toledo i, com l'escola és a Madrid, no es poden desplaçar. Clickedu fa que estiguis informat de tot el que passa durant l'educació del teu fill (continguts, absències, deures, facturació, activitats extraescolars, modificar dades pròpies). Però no hem d'oblidar que això és un reforç a l'hora d'anar a parlar amb el tutor i fer-ho amb coneixement de causa. Hi haurà pares que mai no entren a Clickedu perquè els seus fills progressen bé i en tenen prou amb les tutories presencials, però sabem que hi ha estudiants amb necessitats específiques i per això disposem de departaments com el d'Orientació Psicopedagògica amb procediments com l'Anamnesi, el seguiment d'alumnes amb problemes nutricionals o problemes psicològics. Per als orientadors, Clickedu és un reforç molt positiu en la seva feina.

 

Clickedu gestiona un apartat tan important com és la facturació?

 

Daniel: És clar que sí. La facturació és un assumpte que preocupa els centres i Clickedu ofereix un mòdul de comptabilitat farcit d'opcions como ara control de pagaments i cobraments, seients de nòmines, generació de rebuts i llistats... Mitjançant aquestes eines estem preparats per solucionar eficaçment qualsevol possible contratemps, fent que aquesta part de la gestió sigui ràpida i senzilla. En aquest sentit, som els proveïdors tecnològics dels centres. Si necessiten un gestor d'aules, tenen Clickedu. Si necessiten un antivirus, tenen Clickedu. Si necessiten gestionar l'educació d'un nen des que es matricula fins que acaba la seva educació, doncs també tenen Clickedu.

 

Una plataforma molt completa...

 

Eusebi: És una eina al servei de l'usuari perquè aconsegueixi els objectius marcats. Hem d'ajudar el professor o qualsevol càrrec de l'escola a portar a terme la feina eficaçment. Es podria dir que és una visió social de la tecnologia. Estem encantats d'ajudar la gent; com sempre diem: el seu problema és el nostre problema i no ens donarem pas per satisfets fins que vostè estigui content amb la solució que li hem donat. Els clients es converteixen gairebé en amics i això ens fa feliços. Es nota un canvi radical des que un centre té Clickedu.

 

Daniel: Les eines com Clickedu creixen a mida que es van instal·lant a les escoles perquè són els propis centres qui ens demanen coses. Clickedu no és perfecte; té molt marge de millora. Ara tothom té accés a Internet i nosaltres volem facilitar les coses tant als pares com al centre.

 

Hi ha un abans i un després de Clickedu?

 

Daniel: I tant que sí! Hi ha un canvi importantíssim en els centres, sí. Des de fa 10 anys existeix una desatenció preocupant cap al client escolar després d'una venda i això és un error. Clickedu, en canvi, com a part del servei, imparteix sessions formatives per a professors i administratius durant tot el curs. Tenim vídeos tutorials al nostre web, fem formacions online per a totes les escoles d'Espanya i posem a disposició dels usuaris un complet manual per resoldre la majoria de dubtes. Igualment, el nostre Departament d'Atenció a les Escoles atén incidències en horari escolar amb un temps de resposta immillorable. Durant el primer curs d'un centre amb Clickedu, hi ha un canvi radical que precisa ajut i consells. Malgrat tot, en poc temps tot comença a anar bé gairebé sense necessitat d'assistència. Volem millorar i que les escoles també ho facin amb nosaltres.

 

Un alumne acompanyat també és un alumne més ben format.

 

Daniel: Efectivament. A més, el fet que hi hagi desenes de centres públics que han implementat Clickedu en les seves aules prova que el cost de la plataforma no és elevat. Ens adaptem a les necessitats de cada cas. No només això, ens atrevim a dir que Clickedu suposa un estalvi, ja que la despesa en paper i impressió representa una part elevada del pressupost d'una escola i el benefici de fer servir la plataforma és evident en aquest àmbit. Fins i tot hi ha centres que han deixat d'enviar els butlletins de notes en paper: tot és a la xarxa. La por pot sorgir arran de la seguretat de les dades sensibles, però destinem molt temps i recursos a la seva protecció. No som pas infal·libles, però de ben segur que ho intentem.